# Distance between two cities of 490 km. One city was left by the passenger car with a speed 90km/h. In 1 h 30 min. other city towards to it was left by the lorry with a speed of 70 km/h. What distance will be between them in 1 h 45 min. after departure of the lorry. With obesneniye please! Thank you

Rodion

110

1) Passed 90 * 1.5 = 135 (km) automobile in 1.5 hours 2) 490 - 135 = 355 (km) distance between them in 1.5 hours 3) 90 + 70 = 160 (km/h) the speed of rapprochement 4) 1 h 45 min. = 1.75 hours of 160 * 1.75 = 280 (km) passed together in 1 hour 45 min. 5) 355 - 280 = 75 (km) distance between them in 1 h 45 min. after a truck exit

39

Answer add
Vitalij

### Other questions in the section - maths

Lovopilik

Apple-trees, pears and plums grow in a garden. Apple-trees make 8/15 all trees, pears

2020-10-18 04:24:39

Viktor

From the first bed collected 30 kg of onions, with the second - is

2020-10-18 04:24:39

Kealladba

What speed of the plane if it for the one twelfth share of hour

2020-10-18 04:24:39

Keranrad

To solve the equations a subject of subtraction of rational numbers 1) x +19=10

2020-10-18 04:24:39

Sakemnem

Three friends Petya, Vanya and Vitya live in one yard, but study at different

2020-10-18 04:24:39