# Solve a problem in two ways. What of these ways is more rational? From Moscow and Tver to St. Petersburg on the same highway two cars left Moscow and cargo, automobile from Tver, at the same time. Speed of the lorry is 50 kilometers per hour. What speed of the passenger car if it caught up cargo in 7 hours after departure, distance from Moscow to Tver with 168 km?

Mirabandis

285

1 way: 1) 168:7=24 (km/h) - the speed of rapprochement 2) 50+24=74 (km/h) - speed an automobile 2nd way: 1) - passed 50*7=350 (km) cargo 2) 168+350=518 (km) - passed automobile 3) 518:7=74 (km/h) - speed automobile

269

Answer add
agata

### Other questions in the section - maths

Vasy

In fishery in one pond grew up 7 kg of a carp on 1

2020-10-18 04:24:39

Fena

The task 1 Katya ran 40 meters for 10 sec., and Mischa ran 200

2020-10-18 04:24:39

Bahramey

The pryamougolnikaravna of 8 cm is long. And It on "and "the cm is

2020-10-18 04:24:39

Kathrilune

In a day in shop 9 identical boxes with cookies were sold. Till a

2020-10-18 04:24:39

Boltov

From the same pier in one direction there was a motor ship with a

2020-10-18 04:24:39