The motorcyclist left the city in 8 h with a speed of 50 km/h. In 9 h after it the car with a speed of 75 km/h left. Through what time does the car doginit the motorcycle?

35
The motorcyclist before when the car of 50 km left. as 9-8=1 hour of 50*1=50 km 75-50=25 km/h rapprochement speed will catch up 50:25=2 hours with the car the motorcycle we will check: 75*2=150 50*2+50=150

Car needs "to overtake " for 50 km which the motorcyclist in 1 hour prior to the movement of the car will manage to pass.

rapprochement Speed:

of 75-50=25 (km/h)

50:25=2 (hours) - time for which the car will catch up with the motorcyclist

Other way:

x hour - time of the movement of the car

x +1 hour - time of the movement of the motorcyclist

of the 75th =50 (x +1)

of the 75th of the =50th +50

of the 25th =50

x = 2 (hours) - time for which the car will catch up with the motorcyclist

I Hope, everything is correct!

92
Answer add