# A) Paid 150 tenges for 5 rulers. How many such rulers can be bought for 210 tenges? b) In shop brought 600 notebooks to a cage and 400 tetrdy to a ruler. The one fifth part of notebooks was sold. How many notebooks remained? Help!

Akinfiy

83

A) 150/5=30-for one 210/30=7 Answer: 7 b) 600+400=1000 Total number of notebooks 1000/5=200 Answer: 200A) 150:5=30 tenges are costed by one line of 210:30=7 rulers it is possible to buy b) 400+600=1000 notebooks of only 1000:5=200 notebooks sold 1000-200=800 notebooks for 210 tenges remained

350

Answer add
Koenig Ella

### Other questions in the section - maths

Vitaliy

Two cyclists went to a meeting each other at 10 o'clock and met at

2020-10-18 04:24:39

Kirelnotm

Solve a problem with a condition. The economy was sent to vegetable warehouses by

2020-10-18 04:24:39

Venedikt

How many rectangles with the parties of 1 dm and 1 cm can be

2020-10-18 04:24:39

Vitaliy

This number from 1 to 8, but not 1 and not 5. Besides it

2020-10-18 04:24:39

Cordafyn

Solve a problem together with the economy is given sent to vegetable base 3

2020-10-18 04:24:39