# Vasya and Seryozha received the big task on mathematics consisting from equally quantity of tasks for the summer. After Vasya Reshil of 110 problems, and Seryozha – 158 tasks, Vasya it was necessary to solve five times more problems, than Seryozha. How many problems does each boy during the summer have to solve?

Firsovich

119

Let Seryozha needed to solve also tasks, then to Vasya of the 5th, from here the 5th + 110 = 158 + x the 5th - x = 158 - 110 of the 4th = 48 x = 48:4 x = Seryozha of the 5th needed to solve 12 problems = 5 * 12 = 60 tasks it was necessary to solve to Vasya 158 + 12 = 170 problems each boy for summer of 1)158*5=790 (tasks) how many Vasya needed to solve has to solve. 2) 790+110=900 (problems) of All homework of 3)790-158=632 (tasks) needed to be solved to Seryozha. Answer: in total tasks 900, Vasya needed to solve 790, Seryozha needed to solve 632.

189

Answer add
akim

### Other questions in the section - maths

Buzanrad

Mathematics. The 6th class. Test, option 2.1. 1) +38-38 2) (+2)-0 3) 97-(+3) 4)-28-(-53)

2020-10-18 04:24:39

Gennadiy

FROM ONE STATION AT THE SAME TIME IN OPPOSITE DIRECTIONS there were TWO TRAINS

2020-10-18 04:24:39

Nualhala

The motorcyclist left the city at 8:00 about the speed of 50 km/h at

2020-10-18 04:24:39

Fegelv

Consider the drawing a half-line [BD is a bisector of a triangle of ABC

2020-10-18 04:24:39

Neitkel

Help to solve a problem with the Territory z. The lorry in transit of

2020-10-18 04:24:39